Dojrzałe Mango 100ml

40.00 

Przy cerze suchej wspaniale nawilża i natłuszcza, tworzy delikatny film na skórze i chroni przed słońcem, mrozem, wiatrem. Chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry. Masło karite działa także korzystnie na cerę tłustą, nie powoduje zaczopowania ujść mieszków włosowych. Działa łagodząco odżywczo.

10 w magazynie

Quantity
Kategoria:

Wyobraźcie sobie aksamitnie gładka skórę o zapachu Dojrzałego Mango?

To uczta ta zmysłów i naszej skóry… Wszystko to zawdzięczamy dzięki zawartości: -Masła shea- Otula ciało wyjątkowym i trwałym zapachem świeżych owoców i kwiatów. Tętniąca życiem, egzotyczna kompozycja relaksuje i nadaje skórze przyjemny zapach. zwane również karite, pozyskiwane z owoców drzewa shea, które rośnie na terenie Zachodniej Afryki na otwartych przestrzeniach sawanny. Drzewa shea osiągają dojrzałość dopiero po około 30 – 40 latach. Ekologiczne, czyste, nierafinowane masło zachwyca gęstą konsystencją, specyficznym zapachem i delikatnością w użytkowaniu. Kolor zależy od dojrzałości orzechów i sezonu ich zbioru. Karite wykazuje ogromne działanie pielęgnacyjne, natłuszcza i nawilża, skóra jest gładka i miękka.

Substancje zawarte w maśle karite przyspieszają gojenie się ran, podrażnień i stanów zapalnych poparzeń słonecznych. Jest naturalnym filtrem UV lecz o niskim współczynniku ok. 2-3. Nie alergizuje, może być stosowany na wszystkie partie skóry nawet te najbardziej wrażliwe. Można stosować do każdego rodzaju cery.

Przy cerze suchej wspaniale nawilża i natłuszcza, tworzy delikatny film na skórze i chroni przed słońcem, mrozem, wiatrem. Chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry. Masło karite działa także korzystnie na cerę tłustą, nie powoduje zaczopowania ujść mieszków włosowych. Działa łagodząco odżywczo.

Olej kokosowy

Idealny jako środek pielęgnacyjny do suchej i łuszczącej się skóry. Olej kokosowy doskonale wchłania się w skórę tuż po kąpieli. Niezastąpiony przy skórze atopowej, łuszczycy, egzemie, dzięki dużej zawartości:

  • nasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego, kwasu palmitynowego, kaprylowego, stearynowego, kapronowego oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych: oleinowego, linolowego, linolenowego.

Masło kakaowe

Temperatura topnienia masła jest zbliżona do temperatury ludzkiego ciała i wynosi około 36 stopni Celsjusza. Dodatkowo w 100% tolerowane jest przez skórę i łatwo się wchłania- przy regularnym stosowaniu opóźnia procesy starzenia się skóry, nawilża, regeneruje oraz chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV. Idealny przed stosowaniem kąpieli słonecznych- nadaje opalonej skórze piękny odcień brązu.

Olej ze słodkich migdałów

Olej migdałowy jest jednym z najbardziej popularnych olejem w pielęgnacji skóry, ponieważ jest lekki, nietłusty, łatwo wnika w skórę, doskonale nadaje się do odżywienia skóry, przenoszenia olejków eterycznych i innych substancji aktywnych, które mają być dostarczone do skóry. Olejek jest wyjątkowo delikatny, idealny dla osób z bardzo wrażliwą skórą, AZS, łuszczycą, podrażnionym naskórkiem.

Zawiera około 70% kwasu oleinowego i 30% kwasu linolowego, witaminy A, B1, B2, B6, D i E, minerały wapń, magnez.
Olej migdałowy jest bardzo dobrym olejem do masażu i pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, posiada znakomite właściwości nawilżające, pomaga złagodzić podrażnienia, stany zapalne i świąd, zmniejsza ból. Do pielęgnacji skóry i masażu może być stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi olejami.

Olej z pestek winogron

Jest świetnie wchłaniany przez skórę, ułatwia wchłanianie innych składników mieszanki olejków do masażu. Bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe: kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) które naprawiają barierę ochronną skóry. Aplikacja tych kwasów tłuszczowych uelastycznia skórę ̨ i nadaje jej młodszy wygląd zaś włosy są bardziej błyszczące i zdrowsze.
Miejscowa aplikacja kwasu linolowego (jak i jego wielonienasyconych pochodnych) wygładza skórę ̨ i redukuje utratę ̨ wody transepidermalnej, wykazuje także działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne.

Witamina E

W kosmetykach hamuje procesy starzenia się skóry, związane z niszczącym działaniem aktywnych form tlenu (wolne rodniki). Tokoferol działając na komórki naskórka bierze udział w usuwaniu zewnętrznych objawów starzenia skóry. Chroni również skórę przed poparzeniem słonecznym, wywołanym promieniowaniem UVB. Przy miejscowym zastosowaniu alfa- tokoferolu lub octanu alfa-tokoferolu typowe objawy poparzenia skóry promieniowaniem UVB, czyli rumień, obrzęki i nadmierna wrażliwość występują w znacznie mniejszym stopniu, ulegają zmniejszeniu nawet o 40-50 %. Dlatego witaminy E powinna być dodawana do preparatów przeciwsłonecznych chroniących przed promieniami UV. Regularne stosowanie preparatów pielęgnacyjnych skórę zawierających witaminę E, pozwala zredukować ilość komórek, które zostały uszkodzone promieniami słonecznymi.

Działanie masełka:

nawilża
koi
regeneruje skórę
chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV
opóźnia procesy starzenia się skóry natłuszcza ( chroni nie tylko przed słońcem, ale także mrozem) – nawilżona skóra ,, później” się starzeje
idealna jako balsam do ciała, lub krem na noc.

Oprócz tych dobroczynnych właściwości naszego masełka jego atutem jest przepiękny zapach Dojrzałego Mango … pozostawia na skórze słodkie, egzotyczne nuty, wprowadzające w dobry nastrój.

INCI: shea butter, coconut oil, theobroma cacao butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, cetyl alkohol, Hydrogenated Soy Vegetable Oil, tocopheryl acetate, perfum.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Dojrzałe Mango 100ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.